welkom

Beste natuurliefhebber(ster),

jos v
Als besturslid van onze vereniging, die staat voor de natuur in al de facetten, heet ik u hartelijk welkom op onze site. De IVN afdeling Brunssum & Onderbanken is o.a. ontstaan uit een initiatief van oud-mijnwerkers. Zij begonnen 1961 met observaties in de Brunssummerheide, wandelingen, lezingen, etc. Er werd een vakwerkhuisje herbouwd (zie geschiedenis) en een heemtuin in een moerassig gebied in de Nicolaes Maesstraat 2 te Brunssum opgezet.

Nu zijn onze vrijwilligers, buiten het onderhoud van de eigen heemtuin, ook actief in heel Brunssum en Onderbanken t.a.v. het behoud van de natuur, milieu en landschap. De jeugdclub, die al 25 jaar bestaat en de scholen nemen ook nu nog een belangrijke plaats in via educatieve programma’s, want de natuur zal het ook van hen moeten hebben.

Wij verheugen ons op een bezoek van u aan onze ecologische heemtuin van 1,7 ha, gelegen achter de Internationale School. U kunt in het zuiden van Brunssum de bruine toeristische borden volgen: Heemtuin In de struiken.

Wij zijn blij met iedere nieuwe aanmelding of het nu is als donateur voor de instandhouding van onze vereniging of als actief lid. Er is vrijwilligerswerk genoeg dus bent u van harte welkom.
U kunt dan met mij contact opnemen via de mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Wij hopen dat u met veel genoegen naar onze site zult kijken en tip uw medeaardbewoners ook even.

Jos Vantilt

Kijk gerust rond op de Website van IVN Brunssum & Onderbanken.
Maar kom vooral ook eens kijken in onze prachtige heemtuin.