Landelijke natuurwerkdag

takkenberg Zaterdag 5 november is weer de landelijke natuurwerkdag.
Dit jaar gaan we werken in de Schinveldse Bossen. Samen met IVN Brunssum & Onderbanken en de Vlinderstichting gaan we werken voor het bont Dikkopje. Dit bijzonder vlindertje heeft een kleine populatie in de Schinveldse Bossen.  Om een handje te helpen gaan we tijdens de natuurwerkdag zagen/snoeien in de bosrand om zonplekjes te creëren zodat het bont dikkopje zich lekker kan opwarmen.
Ook gaan we deze dag houtstapels maken en planten van braamstruweel voor de nectar voorziening. Alles voor de vlinders!  Vandaar dat de vlinderstiching aanwezig is bij deze dag en ons alles kan leren en vertellen over de vlinders in de Schinveldse Bossen.
Jullie kunnen je opgeven bij Jos Vantilt 0681783389 , Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of bij mij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
Verzamelplaats: Leifenderhofweg bij zweefvliegveld De Lier. Hier is een parkeerplaats. Vanuit hier moeten we het gebied in lopen.
Tijd; van 10.00u tot 15.00u. Lunch: Zoals altijd is er soep.
Terrein: Kan drassig zijn bij regen maar is een vlak terrein. Neem goed humeur en handschoenen mee en zorg voor goed schoeisel. Iedereen is welkom. Materiaal is aanwezig. Tot dan,  
Niki Jasper & Jos Vantilt